Navigation Menu+

Engaging introverts in extravert-ruled meetings

Posted on dinsdag, 12 februari, 2019 by in Waar was Juup

Het was maandag ochtend 11 februari om kwart over elf. 42 gasten van EMEC, de European Meetings &Events Conference, stroomden mijn ‘zaal’ binnen in het World Forum in Den Haag voor mijn sessie ‘Engaging introverts in extravert-ruled meetings’. Ze zochten een plek die pastte bij hun  verwachtingen. Een actieve hoge tafel als ze actief aan de slag dachten te gaan, een stoel gericht naar het scherm als dat pastte en een knusse bank als ze verwachtten te netwerken met anderen.

Ik opende mijn verhaal door te vertellen wat mijn fascinatie is voor het onderwerp door mijn persoonlijke ervaring met mijn student Sanne te delen en je kon een speld horen vallen. 90 minuten later kreeg ik mooie reacties uit de zaal en was ik heel tevreden.

Heerlijk om te merken dat mijn energie en vermogen om met groepen te werken overeind blijft, ookal is de sessie in het Engels.

Trots ben ik dan ook op de feedback die ik kreeg.

Zo zei Gerrit Heijkoop “Je hebt het super goed gedaan. Je hebt een prettige energie, vertelt mooie persoonlijke verhalen, spreekt mooi Engels en je aggendeert een belangrijk onderwerp.”

Nati Salcedo uit Spanje schreef me na afloopt “Stay as you are…always! I wish you lots of luck everywhere you are. Sharing with you here was fabulous. I do thank you for bringing me some of the best vibes in Emec.”

En het publiek reageerde super. Een dame uit Japan kwam zeggen dat bij hen iedereen bijna introvert is en dat zij er veel aan had gehad en iemand die werkt in Oost-Nederland herkende het als mensen uit het westen weer eens een sessie overnemen. Een van de meiden uit het social media team zei ‘ik moest eigenlijk naar alle zalen, maar ben bij jou blijven hangen. Vond het zo interessant en vroeg me steeds af wat ik zelf eigenlijk ben”. Enz. Zo tof!

Dit smaakt naar meer 🙂