Navigation Menu+

Belangrijk & Dankbaar

Posted on maandag, 15 juni, 2020 by in Pareltjes, Waar was Juup

Honderden creatieve ideeën, tientallen oplossingsrichtingen (van een tv-programma ‘Het dakterras’, een stadsoase, een rad, en een contacttap) en 4 presentaties waren de uitkomst van onze creatieve denktank op maandag 15 juni.
De centrale vraag was ‘Hoe kunnen we het netwerk van een dak- en thuisloze jongere versterken?’.
Het was een creatieve sessie in het kader van het Actieprogramma Dak- en Thuisloze jongeren van het Ministerie van VWS. Een enorme uitdaging, omdat we ons concept ‘samen aan de keukentafel’ door de uitbraak van COVID-19 moesten verplaatsen, omzetten naar een 1,5 meter variant en uiteindelijk naar een online versie. We werkten met 20 deelnemers, MS Teams, Miro, de heren van TWNQL (Rex Bierlaagh, Thomas Platzer en Lambert Koster), vier studenten als co-host (Kim van Veldhuijzen, Anne Bobbink, Timo Schröduer en Aylin Koçak), de locatie van Fundamentals Academy en tekenaar Yvette van Hopp-s.
Een enorm leerzame dag met een kwalitatief hoogwaardige en diverse uitkomst. Ideeën waar we anders nooit op waren gekomen, volgens de opdrachtgever van het Ministerie. En als kers op de taart vatten de aanwezige (ex) dak- en thuisloze jongeren de sessie in 1 woord samen met de woorden BELANGRIJK & DANKBAAR.
En dat laatste ben ik ook. Ik kijk uit naar de volgende 2 sessies in onze reeks.