Navigation Menu+

MDP Milaan; go where the magic is

Posted on maandag, 18 februari, 2019 by in Uncategorized

MDP19 Milaan

De afgelopen dagen was ik onderdeel van een groep van 19 Meeting Desigers die samen op zoek gingen naar vrouwelijkheid en mannelijkheid in onszelf en in onze ontwerpen. Heel waardevol en rijk. Voor mij kwam het besef dat de impact zoveel groter wordt als je zaken uitbalanceert en hoe snel je een oordeel velt.
Indrukwekkend
Het meest indrukwekkend voor mij was de inzet van ‘opstellingen’ ten behoeve van een design. Een jongerenorganisatie Sermig heeft 11 mei 2019 een enorme jongeren manifestatie voor vrede in Bergamo. Hun vraag aan ons was hoe zij de dialoog tussen volwassenen en jongeren moeten aangaan?
Als representant van de volwassenen in de opstelling had ik een heel heftige emotionele reactie en ervoer ik de enorme overweldigende kracht van de jongeren en hun naïviteit hierin. Ook werd duidelijk dat je het verleden niet zomaar kunt negeren. Dat heeft de mensen ook gemaakt wie ze zijn en niet alleen slechte dingen gebracht voor de wereld waarin we leven.
Door op deze manier te kijken verschoof het design van een show met veel dialoog, naar waardevolle een-op-een contacten, echte connectie en respect. Dan ben je samen ‘vrede’. Ben heel benieuwd hoe het daadwerkelijke event er 11 mei uit gaat zien. Ik heb deze jongeren en vooral Chiara in ieder geval in mijn hart gesloten.
I am what I am
Het meest grappige en luchtige onderdeel van het Meeting Design Practicum was een Dragqueen-workshop. Op een theatrale manier de mannelijkheid en vrouwelijkheid opzoeken en uitvergroten. Heerlijk om te doen en hierbij hard te zingen ‘I am what I am’, te dansen en te lachen.
Ik ben weer een rijk en gelukkig mens. Het was magisch.