Navigation Menu+

Reinvented & reunited

Posted on donderdag, 25 augustus, 2022 by in Waar was Juup

Op donderdag 25 augustus was ik te gast bij Inspire van het Genootschap voor Eventmanagers. De passende locatie was het Inspyrium in Cuijk.

De leukste sessie was voor mij ‘ZegMaarFornuis’ van het unieke trio bestaande uit filosoof Walter Beukers, pianist Jarno van Es en tekenaar Jan Cleijne. Zij namen ons mee aan de hand van een menukaart.

Maar het meeste indruk maakte Renaldo Ishaak. Als teamleider bij Defensie/Koninklijke Marechaussee is hij verantwoordelijk voor alle incidenten die zich rond Schiphol voordoen. Een pittige functie waarbij hij altijd aan moet staan.

Zijn verhaal ging over verantwoordelijkheid, mentale gezondheid en werken met een team.

Tijdens een oefening bleek dat hij getraumatiseerd was als gevolg van al die jaren met zware stressmomenten (al in zijn jeugd gestart). Na een behandeling voor zijn PTSS leerde hij de andere kant van mensen kennen. Iemand met PTSS is niet die persoon die eerst zijn vrouw vermoord en dan zichzelf, maar iemand zoals jij en ik. De media schetsen een ander beeld. Niet alleen over mentale gezondheid, maar ook over de beveiliging van Schiphol. Dat is niet de taak van de Koninklijke Marechaussee, zoals zij ons doen geloven.

Bedankt Renaldo, door jou ben ik geraakt.

Naast deze twee sessies heb ik ook genoten van de passie van Dirk Ebben, vijfde generatie van boomkwekerij Ebben. Ik kijk nooit meer hetzelfde naar bomen en ik ben verliefd geworden op meerstammige bomen met een natuurlijke groei.

Tot slot was het weer een heerlijke dag met fijne collega’s uit onze mooie vak.

Bedankt Dirk Prijs voor de organisatie met jouw team en de gastvrijheid en Jeancarlo Nunes dos Anjos voor de mooie foto’s.

Hier nog één collage zodat je de sfeer meekrijgt: